Locatie

Het plangebied bevindt zich in Bodegraven, gelegen aan de Vlietkade en de Overtocht. Bodegraven is een plaats in de provincie Zuid-Holland en is onderdeel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het dorp ligt centraal in het Groene Hart en is omsloten door de Randstad, wat het een aantrekkelijke woonplek maakt. 

Bereikbaarheid 

De Vlietkade ligt vlak naast de provinciale weg N11, waardoor u binnen een kwartier in Alphen aan den Rijn zit. Via de A12 kunt u makkelijk steden zoals Gouda, Den Haag en Zoetermeer bereiken. Reist u liever met de trein? Dan bent u met vijf minuten fietsen bij Station Bodegraven. Vanuit hier gaat de trein in 20 minuten naar Leiden Centraal Station. 

Voorzieningen 

Bodegraven is een dorp dat veel te bieden heeft. U kunt uit eten in één van de vele restaurants, kiezen uit een diverse mix van winkels en vanaf de Vlietkade lopend even snel naar de supermarkt. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u heerlijk struinen over de markt. Voor een kop koffie kunt u terecht bij de gezellige terrasjes rondom het Raadsplein. Op loopafstand van de Vlietkade liggen ook verschillende bouwmarkten, het tuincentrum Welkoop en winkelcentrum Rijnhoek Plaza.  

Voor cultuur bent u in dit dorp op de goede plek. Bodegraven beschikt over een cultureel centrum: het Evertshuis. Hier kunt u genieten van theater en film. In het Evertshuis bevinden zich ook de openbare bibliotheek, een fitnesscentrum, vergaderzalen en het Kaasmuseum. Het museum laat de geschiedenis van Bodegraven zien met historische objecten. Het dorp staat namelijk bekend als centrum van de kaashandel.  

Het dorp is daarnaast perfect voor gezinnen met kinderen. Er zijn veel scholen, speelplaatsen en diverse sportclubs aanwezig. Voor een leuke dag uit kunt u een bezoekje brengen aan de kinderboerderij De Oude Zustertuin of lekker eten bij het pannenkoekenhuis. Liever naar het zwembad? Bij De Kuil kunt u volop genieten van verschillende baden, waaronder een subtropisch zwemparadijs. 

Natuur en ontspanning 

In het zuiden van Bodegraven liggen de Reeuwijkse plassen, omringd door bos en weidepartijen. U kunt hier het water induiken, surfen, suppen, of lekker tot rust komen op een zandstrand. Ook kunt u een boot huren om te varen. Wilt u nog meer natuur zien? In de gemeente vindt u prachtige wandelpaden langs groene weilanden en fietsroutes door de polder.   

Bodegraven heeft het allemaal. Want waar vind je zoveel goede eigenschappen op één plek? 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring